Alter Modus donirao igralište vrtiću u Starom Baru

Dodajte komentar

Djeca iz vrtića “Mala maslina” u Starom Baru, koji je otvoren u februaru, danas su dobila i igralište u dvorištu vrtića, kao poklon od mikrokreditne finansijske institucije Alter Modus. Priliku da simbolično presijeku crvenu vrpcu i time otvore igralište dobili su upravo mališani iz vrtića, a današnja svečanost upotpunjena je izvođenjem lutkarske predstave „Kuče koje nije umjelo da laje“, navodi se u saopštenju dostavljenom poralu Bankar.me.

Direktorica JPU „Vukosava Ivanović-Mašanović“ Gordana Mijović pozdravila je prisutne i istakla da je dobijanje igrališta od velike važnosti za vrtić u Starom Baru. “Pored dobrih uslova koje obezbjeđujemo za djecu u novim prostorijama vrtića “Mala maslina”, veoma je važno da oni imaju gdje da se igraju na svježem vazduhu. Boravak na vazduhu jedan je od bitnijih elemenata pravilnog psihofizičkog razvoja  djece”, kazala je Mijović.

 

 

Ona je posebno zahvalila mikrokreditnoj instituciji Alter Modus i preduzetniku Ismailu Pepiću, koji je kao bivši korisnik kredita u saradnji sa ovom finansijskom institucijom omogućio da vrtić dobije igralište. “Naš sugrađanin, gospodin Pepić, uložio je svoje vrijeme i trud u izradu mobilijara za igralište, a nabavku neophodne opreme finansirao je Alter Modus. Na ovaj način oni su zaokružili projekat podrške vrtiću, nakon što su u prethodnoj fazi značajno finansijski pomogli otvaranje vrtića i opremanje novih prostorija”, navela je Mijović.

Kroz donaciju otvaranju vrtića i poklanjanje igrališta Alter Modus je JPU „„Vukosava Ivanović-Mašanović“ podržao sa 20.000 eura, s ciljem pružanja najboljih uslova za boravak i obrazovanje djece predškolskog uzrasta iz Starog Bara.

U vrtiću “Mala maslina” boravi 50-oro djece iz Starog Bara, uzrasta od tri godine do polaska u školu. Otvaranjem ove ustanove Stari Bar dobio je vrtić nakon 34 godine.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *