Novi oglas za prodaju imovine Onogošta

Dodajte komentar

Hoteli HTP-a „Onogošt” u Nikšiću i Risnu, kao i kafana u Šavniku danas će ponovo biti ponuđeni na prodaju. Stečajni upravnik Dragan Smolović kazao je za „Dan” da cijenu objekata nijesu smanjivali, tako da će početna cijena hotela „Onogošt” biti četiri miliona, „Teute” u Risnu 7,8 miliona, a kafane osam hiljada eura. Smolović ističe da ih brine ćutanje Ministarstva turizma. Od resornog ministra Branimira Gvozdenovića tražili su pomoć za otvaranje „Teute” za predstojeću turističku sezonu, piše Dan.

– Agencije nas pritiskaju jer žele kao i prethodnih godina da obezbijede klijentima ljetovanje u našem objektu. Zbog toga sam se 16. aprila obratio Ministarstvu turizma za pomoć kako bi „Teuta” mogla biti otvorena. Pošto nijesu odgovarali poslao sam i urgenciju, ali još nemam povratnu informaciju – kazao je Smolović.

Na prethodnom oglasu, istakao je on, hotel „Nikšić” u Sutomoru prodali su na javnom nadmetanju za 2,3 miliona eura firmi „Sato” iz Podgorice.

– Rok za uplatu novca je do 25. maja i tu ne bi trebalo da bude problema. Od tog novca ćemo shodno zakonu izmiriti povjerioce, prvenstveno radnike čija potraživanja su u prvom isplatnom redu – rekao je Smolović.

Potraživanja bivših radnika iznose oko 470 hiljada eura i odnose se na 11 plata, regrese, zimnice, tople obroke i druge naknade obračunate do marta prošle godine, kad je u HTP-u uveden klasični stečaj. Drugi najveći povjerilac nikšićkog preduzeća je bjelopoljska firma „Franca” koja potražuje oko pola miliona eura.

Za 82 stalno zaposlena radni odnos je prestao 9. januara, a potom su im, nakon višemjesečnog protesta, isplaćene otpremnine od 5,6 hiljada eura. Devet radnika HTP-a koji su do uvođenja stečaja radili na određeno vrijeme, nijesu dobili otpremnine, pa su pokrenuli spor kod Privrednog suda.

U HTP prvi stečaj je uveden maja 2009. godine, a novembra iste godine i stečaj sa ličnom upravom, koju je sprovodio HLT fond. Zbog neispunjavanja plana, a na žalbu sindikata i manjinskih akcionara firme, Privredni sud im oduzima pravo upravljanja u martu prošle godine i uvodi klasični stečaj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *