Za otpremnine RBV-a 3,2 mil. eura

Dodajte komentar

Bivšim radnicima Razvojne banke Vojvodine (RBV) isplaćeno je za otpremnine 350 miliona dinara (oko 3,2 miliona eura), potvrdila je za Novosti Svetlana Novaković, koja je u ime sindikata pregovarala s republičkom Agencijom za osiguranje depozita.

“Agencija je prihvatila naše predloge, a otpremnine od ukupno 540 radnika nije dobilo samo dvadesetak“, izjavila je Novaković i dodala da su ti radnici dobili posao u pokrajinskom Fondu za razvoj.

Od oko 520 radnika 70 posto dobilo je otpremnine od 300 eura po godini radnog staža. Riječ je o radnicima RBV sa slabijim platama, kojima je ta mogućnost finansijski više odgovarala. Ostalih trideset posto imalo je znatno veće plate, pa su, u skladu s mogućnostima koje predviđa zakon, i njihove otpremnine bile veće.

“Iako su i njima isplaćene otpremnine, 212 radnika je, u skladu s dogovorom s Agencijom, prihvatilo ponudu da nastave raditi u RBV u stečaju, ali je uglavnom riječ o ugovorima potpisanim na mjesec dana. Ti ugovori skoro ističu i neizvjesno je hoće li biti produženi”, dodala je Novaković.

Do sada uhapšeno troje ljudi

U istrazi o kriminalu u RBV za sada je uhapšeno troje ljudi. Riječ je o bivšim predsjednicima Izvršnog odbora Srđanu Petroviću i Biljani Jovanović, odnosno Slobodanu Bajinu, bivšem direktor Sektora za poslovanje s preduzetnicima. Oni su osumnjičeni da su omogućili građevinskoj kompaniji takođe uhapšenog Dušana Borovice da od RBV, bez odgovarajuće garancije, dobije kredit od 25 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *