Odloženo ročište po tužbi HLT-a protiv kompanije Mješovito

Dodajte komentar

Sudsko ročište u sporu HLT fonda protiv kompanije Mješovito odloženo je za 27. maj, odlukom postupajućeg sudije Privrednog suda Milice Popović.

Sud je juče uvažio zahtjev tužene strane za odlaganje.

HLT fond tužbenim zahtjevom traži poništenje svih odluka koje je donio odbor direktora kompanije Mješovito, kojem je predsjedavao Karlo Morikoni, dok su članovi odbora bili Mateo Kazagrande i Umberto Bedini. Fond je tražio poništavanje svih osam tačaka dnevnog reda koje su razmatrane na sjednici 12. novembra prošle godine, kao i svih odluka koje je preduzeće donijelo nakon te skupštine akcionara.

Za HLT je sporno to što je obavještenje o sazivu skupštine akcionara objavljeno u dnevnim novinama „Blic” 12. i 13. oktobra jer, kako su isticali tokom dosadašnjeg postupka, taj list se ne izdaje i ne štampa na teritoriji Crne Gore. HLT je sudu, kao dokaz, dostavio i presudu Apelacionog suda od 15. decembra prošle godine. Presudom, koja je postala pravosnažna, poništena je odluka o izboru odbora direktora za 2011. godinu. Predsjednik odbora direktora bio je Bendini, dok su Kazagrande i Morikoni bili članovi.

I 2011. i prošle godine HLT je ostao bez svog člana u odboru direktora uprkos vlasničkom udjelu u Mješovitom.

HLT je vlasnik 38,9 odsto akcija Mješovitog, dok Vladan Vujović ima 0,28 odsto akcija. Italijanska kompanija Montenegro SPA, koja ima 37,8 odsto dionica, dok Kjara Bateli, Maria Frančeska i Beatriče Tomasoli imaju po pet odsto akcija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *