Pet grešaka koje mladi profesionalci prave na početku svoje karijere

Dodajte komentar

Prije nego uskočite u ozbiljan svijet zaposlenih, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da izbjegavate.

Pročitajte koje su najčešće greške koje mladi profesionalci prave na početku svoje karijere.

Boje se da kažu svoje mišljenje

Bilo da se radi o povećanju plate, slobodnom vremenu ili samo želite reći svoje mišljenje, važno se zauzeti za svoje stavove u kancelariji. Morate znati koliko vrijedite i nemojte dopustiti da vaše godine ili manjak iskustva određuje kako će se drugi ponašati prema vama.

Ljenčare na poslu

Važno je da ograničite vrijeme koje provodite na društvenim mrežama, pregledate lične e-mailove ili stranice koje nisu povezane sa vašim poslom.

Oblače se neprimjereno

Ponekad je teško shvatiti ozbiljnog mladog čovjeka koji je tek ušao na tržište rada, zato je važno kako se prezentujete. Ako se oblačite previše provokativno ili previše ležerno, mogli biste poslati pogrešnu poruku svojim kolegama.

Ne druže se sa kolegama

Naravno da je važno da ste marljiv i odan zaposleni, ali za vas je takođe važno da uspostavite profesionalne veze koje bi vas u budućnosti mogle dovesti do sljedećeg posla ili napredovanja.

Misle da su uvijek u pravu

Česti problem sa mladim zaposlenima je da se ponašaju previše samouvjereno. Ponekad je teško kada tek diplomirate i na ‘vrhu’ ste obrazovne piramide, vratiti se ponovo u status ‘brucoša’. Kada izađete sa fakulteta, važno je da budete ponizni i znate koje je vaše mjesto u kompaniji, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *