Rudarima sve lošije, razočarani izjavom Lazovića

Dodajte komentar

Zdravstveno stanje 30 niksićkih rudara, koji su već sedmi dan zatvoreni  u jami Biočki stan, sve je lošije. Radnici su oko pet kilometara udaljeni od ulaza u okno i nemaju dovoljno vazduha, kazao je predsjednik samostralnog sindikata Borisav Bojanović.

Iako su tražili hitan sastanak sa potpredsjednikom Vlade Vujicom Lazovićem kako bi problem riješili zajedno,to se ipak neće desiti. Lazović je u pisanom odgovoru RTCG-u kazao da ne pristaju na ultimatume. 

’’Sastanka neće biti,žao mi je što su radnici odlučili da ulaskom u jamu rješavaju probleme. Stav Vlade je poznat,ultimatumi i zahtjevi za sastanak ne vode rješenju“, naveo je Lazović.

’’Mi smo sinoć imali sastanak povodom te izjave. Radnici su razočarani njegovim stavom povodom situacije u rudnicima. On jednostavno kaže pregovora neće biti, Vlada se ne smije uslovljavati. Mi Vladu nijesmo uslovili ni sa čim. Jedino što smo tražili je početak pregovora kako bi našli izlaz iz ove situacije. Zaista moram da kažem da je ta izjava smiješna, jer su radnici pet kilometara pod zemljom ne zato što im se tamo sviđa već zato što su ih poslodavac i Vlada natjerali na to da tamo traže svoja prava,tamo gdje je opasnost po zdravlje i život velika“, rekao je za Antenu M Bojanović.

Ipak, Bojanovic se nada da će Lazović preispitati tu odluku i  riješiti da sasluša rudare.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *