Bafet: Potencijal žena treba koristiti

Dodajte komentar

Američki milijarder Voren Bafet izjavio je da je optimista po pitanju ekonomske budućnosti Sjedinjenih Američkih Država SAD, jer je, kako kaže, zemlja konačno počela da koristi potencijal žena.

Bafetovo viđenje uloge žena u SAD-u pojavilo se u onlajn izdanju magazina Fortune.

Prema njegovoj ocjeni, Amerika je postala sila koristeći talenat muškaraca, što je, međutim, svega 50 odsto korisnog kapaciteta stanovništva. Ubijeđen je zato i da će zemlja sada dalje napredovati pošto se sve više žena uključuje u biznis.

“Tokom naše istorije, žene – kakve god bile njihove mogućnosti, bile su potisnute na marginama. Tek posljednjih godina počeli smo da radimo na tom problemu”, napisao je Bafet.

On je naveo da su njegove dvije sestre bile ohrabrivane da razmišljaju samo o tome da se “dobro udaju”, kao da je to cilj u karijeri.

“Iako su bile podjednako pametne kao ja”, napisao je Bafet.

Kako je naveo, imao je prliku da vidi i svoju prijateljicu Katrin Grem kako stalno sumnja u sebe, iako vodi veliki list “Vašington post”. Stalno su je opominjali da su muškarci u poslu bolji od žena.

Voren Bafer je poznat kao uspješan investitor, a trenutno na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi svijeta zauzima četvrto mesto, sa bogatstvom koje se procjenjuje na 53,5 milijardi dolara

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *