Vla­da ni­je ras­ki­nu­la ugo­vor za Cen­tar Iga­lo

Dodajte komentar

Vlada nije donijela odluku o raskidu privatizacionog ugovora za Centar Igalo i mislim da je neće ni donijeti, izjavio je juče za „Dan” izvršni direktor Centra Zoran Odalović, nakon šeste vanredne skupštine akcionara. Na sjednici, koja je trajala 45 minuta, donesena je odluka o usvajanju završnog računa i finansijskog izvještaja i raspodjeli profita za 2010. i 2011. godinu, kao i odluka o dokapitalizaciji preduzeća.

– Najvažnija je odluka o dokapitalizaciji društva, što su predložili većinski vlasnici. Usvojene su i odluke o završnom računu za godine kada nijesmo imali skupštine akcionara – kazao je Odalović i dodao da Centar posluje dobro.

– Lani smo imali 150 hiljada eura dobiti. Radnici imaju redovne i solidne plate, a firma nema duga – naveo je Odalović i istakao da su dobro pripremili sezonu, te da trenutno imaju 150 gostiju.

– U maju očekujemo više gostiju i pune kapacitete u špicu sezone. Uložili smo preko 150 hiljada eura u poboljšanje uslova u hotelu – rekao je Odalović.

Direktor HTP Primorja, većinskog valnsika Centra, Predrag Jelušić nije želio da komentariše rad skupšptine zamjerajući što mu nijesmo rtnije najavili dolazak.

Od manjinskih akcionara čuli smo drugačije informacije. Oni ističu da je puno nelogičnosti i nezakonitog rada skupštine.

– Raspolažemo informacijom da je Vlada donijela odluku o raskidu privatizacionog ugovora za Centar i da bi do kraja godine trebalo da se raspiše novi. Tražili smo da se skupština ne održi – rekao je za „Dan” opunomućeni predstavnik manjinskih akcionara Radovan Božović.

– Manjinski akcionari očekuju da će ponovljena privatizacija biti bolja za radnike, Fond PIO i sam Centar. Posebno nam smeta odluka o dokapitalizaciji, kojom je procentualno umanjeno učešće manjinskih akcionara u ukupnom kapitalu, kao što je bilo i 2007. godine, nakon čega smo se osjećali prevarenim – istakao je Božović i dodao da je privatizacija Centra Igalo promašena.

HTP Primorje vlasnik je 81 odsto Centra Igalo, manjinski akcionari imaju deset odsto udjela, a ostatak HLT fond, koji vodi sudski spor sa HTP Primorjem oko vlasništva nad ovim objektom.

Većinski vlasnik krši zakon

Većinski vlasnici prave se da rade po zakonu, a tek sada održavaju skupštine akcionara za 2010. i 2011. i biraju revizora za te godine. Tu je zakon izričit – rekla je predsjednik Sindikata Centra Rajka Miljanić i istakla da ih nijesu ni obavijestili o terminu održavanja skupštine akcionara, nego je drže ilegalno.

– Stalno pokrivaju gubitke iz prethodnih godina, a do sada nikad nijesu isplatili dividendu. Nijedan naš predlog ne prihvataju. Od rada firme akcionari nemaju nikakve koristi, a slično je i s radnicima – smatra Miljanićeva.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *