Severina u veb videu Zavarovalnice Triglav u kampanji za podizanje svijesti o prevarama u osiguranju

Dodajte komentar

Zavarovalnica Triglav je za kampanju o prevarama s osiguranjima angažovala najpopularniju pjevačicu na Balkanu Severinu. S njom su snimili duhovit veb video koji podiže svijest o prevarama u osiguranju kao o krivičnom djelu koje čini veliku štetu osiguravajućim kompanijama, a sa povišenjem premija i svim poštenim osiguranicima.

U novom veb videu Zavarovalnica Triglav želi slikovito prikazati da mašta prevaranata nema granica. O tome je rijeć i u priči momka iz videa, koji svoja kola doveze u osiguravajuću kuću i svojom bujnom maštom pokušava ocjenjivača štete ubjediti da je čitavu štetu na njegovim kolima prouzrokovala Severina. Ovim videom Zavarovalnica Triglav želi osvijestiti što više ljudi o štetnosti prevara u osiguranju i o tome da su one krivično djelo. Na kraju upravo prevare u osiguranju podižu premije za sve osiguranike.

Britansko udruženje osiguravača ocjenjuje da osiguravajuća društva uspiju otkriti prevare u visini od 4 % bruto iznosa šteta, dok neotkrivenih prevara ostaje 6 % od neto ostvarenih premija osiguranja. Ako te postotke prenesemo na Triglav grupu, procijenjeni iznos prevara mogao bi iznositi 77 miliona eura. Prošle jeseni Zavarovalnica Triglav provela je istraživanje o percepciji i shvaćanju posljedica prevara u osiguranju. Istraživanje je pokazalo da se prevare u osiguranju uglavnom ne prepoznaju kao etički problematične. Upravo zbog toga u želji da podignu svijest o oblasti prevara, jer one povisuju premiju za sve osiguranike, odlučili su se za komunikacijsku kampanju, koncentrisanu na podizanje svijesti o rizicima i posljedicama prevara. U okviru kampanje žele na prijatan i humoristički način naglasiti da su sprečavanje i otkrivanje prevara zadatak svih nas, jer nas njihove negativne posljedice sve pogađaju.

Snimanje videa, koji je namijenjen samo širenju elektronskim putem (viralno), odvijalo se na različitim lokacijama – među njima i u Centru za procjenu šteta Zavarovalnice Triglav u Ljubljani. Severina je ponovo dokazala da je zvijezda velikog formata. Svojom ljepotom i strašću očarala je čitavu ekipu, jer se brzo uživila u ulogu neukroćene žene i ubjedljivo je odigrala. Nakon snimanja izjavila je: »Scenarij videa se mi čini sladak i duhovit. I sama mislim da prevare u životu nisu prihvatljive, jer na kraju tako prevarimo sami sebe.«

»Naša iskusstva govore da dosta prevaranata namjerno ošteti svoju imovinu, jer žele oštetiti osiguravača i doći do lake zarade. Ponekad su te priče stvarno fantastične i znaju zabaviti naše ocjenjivače štete. Veb videom želimo potaknuti osiguranike u čitavom regionu da nam pomognu kod otkrivanja prevara u osiguranju tako da ih prijave na našoj internetskoj stranici www.triglav.eu,« komentirala je video Urša Manček, pomoćnica predsjednika uprave Zavarovalnice Triglav.

Kakav je krš na kolima napravila Severina možete pogledati na veb videu:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *