Na „Svecu“ kasne plate, uskoro pregovori

Dodajte komentar

Plate zaposlenim sa Svetom Stefanu kasne nekoliko mjeseci, a u naredna dva dana biće održan sastanka predstavnika Restis grupe i radnika, kako bi se prevazišao taj problem, saopšteno je Portalu RTCG Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz Ministarstva održivog razvoja je potvrđeno našem portalu da su im se radnici zakupca hotela Sveti Stefan obratili zbog nepoštovanja odrednica Zakona o radu i kašnjenja u isplati zarada.

„U dopisu koji nam je poslat navodi se kašnjenje u isplati zarada u periodu od nekoliko mjeseci, isplati zarada limitiranih na određen iznos, umanjenje regresa, postupanje mimo odredbi Kolektivnog ugovora i donošenje sistematizacije suprotno Zakonu i slično“, saopšteno je iz Ministarstva.

Kažu da su radnike uputili na nadležno Ministarstvo rada i socijalnog staranja i inspekciju rada, ako bude potrebno u razgovore će se uključiti i resor za održivi razvoj i turizam.

„Prema informacijama kojima raspolažemo u naredna dva dana je planiran sastanak predstavnika Restis grupe i radnika u cilju pronalaženja rješenja za nastale probleme“, kažu u Ministarstvu održivog razvoja.

U tom resoru vjeruju  da će zakupac i radnici, imajući u vidu da je rekonstrukcija Svetog Stefana u potpunosti završena i da su svi kapaciteti potpuno osposobljeni, naći rješenje za prevazilaženje problema i nesmetan rad hotela.

Zakupac hotela, Resetis grupa, najavila je otvaranje za 25.april, sa rekonstruisanim blokom 25, odnosno sa punim kapacitetima, pa vjerujemo da će se nastali problemi prevazići i da hotel Sveti Stefan i našu turističku destinaciju očekuje veoma uspješna sezona“, saopšteno je našem Portalu iz Ministarstva održivog razvoja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *