Evropska komisija podstiče novu generaciju web preduzetnika

Dodajte komentar

Evropska komisija podstakla je osnivače tehnoloških kompanija poput Skype, Spotify i Rovio da osnuju klub koji će podstaći novu generaciju evropskih web preduzetnika na osnivanje kompanija i ostanak u Evropi.

The Startup Europe Leaders Club (SELC) lansiran je krajem prošle nedjelje te je prvi od šest koraka u programu Evropske komisije kojima se planiraju potpomoći start-up kompanije u Evropi.„Želim da mladi preduzetnici imaju uzore i stvarno digitalno tržište na kom će razvijati svoje ideje“, kaže Neelie Kroes, potpredsjednica Evropske komisije.

The Leaders Club sastoji se od devet preduzetnika, uključujući osnivača Skypea – Nikolasa Zennströma, osnivače Spotify – Daniel Eka i Martina Lorentzona, te direktoricu Tech City Investment Organisationa – Joanna Shields.

„Evropljani treba da budu kreativni i neustrašivi. Po tom principu je nastalo većina svjetskih web i tehnoloških kompanija u Evropi, te želim da to svijet zna.“ – izjavila je Kroes, prenosi business.hr.

Dodatni elementi kampanje Startup Europe uključuju Startup Europe Partnership kojim se nastoji omogućiti otvaranje mentorskih potencijala, akceleratorskog foruma za podsticanje svijesti po pitanju postojanja programa, EU Crowdfunding Networks, te izgradnju snažnije povezanosti s rizičnim kapitalom.

Evropa je uvidjela da pregršt start-up čvorišta niče uzduž kontinenta – prema prethodnim istraživanjima London, Pariz i Berlin rangirani su unutar vodećih 20 start-up ekosistema na svijetu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *