Crna lista CBCG duža za 45 kompanija

Dodajte komentar

Martovska crna lista blokiranih preduzeća duža je za 45 kompanija, pokazuju podaci Centralne banke. Na listi se nalaze 2.453 kompanije, od čega se 192 ne nalaze u Centralnom registru Privrednog suda. Najveći dužnik je Zavala invest sa 34,5 miliona, dok je Vektra Montenegro, vlasništvo Dragana Brkovića, zbog uvođenja stečaja skinuta sa spiska. Zbog stečaja računi kompanije su izbrisani, a sve obaveze prebačene na poseban račun. Na spisku se nalazi Brkovićeva kompanija Vektra Boka, sa dugom od 5,74 miliona eura, a ponovo su blokirane Vektra aviejšn sa dugom od 21,62 hiljade eura i Vektra investments sa 23,1 hiljadu eura.

Kompletnu listu blokiranih preduzeća možete vidjeti na sljedećem LINKU.

Vodeći dužnik, Zavala, u blokadi je oko 1,31 hiljadu dana ili skoro tri godine i sedam mjeseci. Kompanija MCC inženjering, sa dugom od 13,15 miliona eura na drugom je mjestu, a u blokadi je skoro tri godine i dva mjeseca. Slobšar i Cok, čija blokada traje oko dvije godine i deset mjeseci, duguje 8,24 miliona.

Računi budvanskog preduzeća Maestral inženjering i podgoričkog „Radoja Dakića” blokirani su zbog dugova koji su u odnosu na prošli mjesec blago povećani na oko 6,22, odnosno 6,21 milion eura. Kompanija Ave Maria Koljčević, blokirana je četiri godine i dva mjeseca, sa šest miliona duga. Provladeks, menadžment kompanija za upravbljanje HLT fondom duguje 5,2 miliona, HLT fond četiri, a trgovačko društvo Novito 2,3 miliona. Provladeks su osnovali Vladan Vujović i Denis Mandić. Račun je blokiran i Rudnicima boksita zbog duga od 1,19 miliona.

Najduže je u blokadi Preduzeće za izgradnju Podgorice, 13 godina i pet mjeseci. Preko 13 godina u blokadi su i Smibeks, Poljokomerc i Turist.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *