Bjelasica Rada na putu da izađe iz stečaja

Dodajte komentar

Firma Put gros bjelopoljskog biznismena Hasana Ramovića kupiće pekaru, koja posluje u sastavu Bjelasice Rade, kao i nekoliko prodavnica nekadašnje firme Eko lajn, rečeno je „Danu” nezvanično iz više izvora. Komercijalni direktor Bjelasice Rade Tamara Lakićević kazala je da bi ta prodaja značila izlazak firme iz programiranog stečaja, koji traje četiri godine.

– Ukoliko se ostvari ta kupovina, firma je riješila trenutne poslovne probleme. U ovom trenutku za nas je najbitnije da otplatimo kredit, što bi nam omogućila ta prodaja – rekla je Lakićevićeva.

Ona je istakla da Rada ima sve preduslove da radi dobro i podsjetila da je kvalitet njihovih proizvioda potvrđen na Novosadskom sajmu, gdje su osvojili zlatnu medalju.

– Prošla godina bila je dobra, jer smo uspjeli da pokrijemo skoro trećinu domaćeg tržišta. Plan nam je da ove godine povećamo proizvodnju i učešće na tržištu Crne Gore – rekla je Lakićevićeva.

Fabrika mineralne vode Rada trenutno zapošljava 67 radnika, koji rade na flaširanju vode u nekoliko vrsta pakovanja. Fabrika radi sa trećinom kapaciteta i već je četiri godine u programiranom stečaju zbog duga od 1,5 miliona eura. U fabrici se sprovodi plan reorganizacije većinskog vlansika Eurofonda, koji kontroliše biznismen Veselin Barović. Nakon uvođenja stečaja fabriku je napustilo 70 radnika, s otpremninama koje su iznosile 300 eura po godini staža.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *