Visa Inc. je u društvu najetičnijih u svijetu

Dodajte komentar

Visa Inc, vodeća globalna kompanija za platne usluge, prepoznata je kao lider u poslovnoj etici i, prema Ethisphere Institute-u, uvrštena na listu najetičnijih svjetskih kompanija.

“Beskrajno smo ponosni što je Visa svrstana među kompanije koje posluju na najvišem stepenu etičnosti”, istakla je Ellen Richey, rukovodilac u Sektoru za upravljanje rizicima Visa Inc-a.

“Ovo priznanje je zasluga svih zaposlenih u kompaniji Visa širom svijeta, koji se svakodnevno vode najvišim etičkim standardima poslovanja i predano rade na izgradnji povjerenja kod svojih korisnika. Smatramo da je povjerenje osnova za uspjeh u industriji u kojoj poslujemo te upravo iz tog razloga više od 50 godina radimo na očuvanju pravih poslovnih vrijednosti”, dodala je Richey.

Prilikom ocjenjivanja kompanija Ethisphere koristi Etički koeficijent (EQTM) kojim se procjenjuje poslovanje na objektivan, dosljedan i standardizovan način. The EQ poredak ima pet temeljnih kategorija procjene, uključujući etičnost i usklađenost programa, ugled, vođstvo i inovacije, upravljanje, društveno odgovorno poslovanje i kulturu etike.

“Visa Inc. svrstana je na listu najetičnijih svjetskih kompanija 2013. godine zahvaljujući svojoj predanosti etičkoj praksi i nastavlja sa postavljanjem visokih standarda unutar industrije, pri čemu će nastaviti i s njegovanjem sopstvenih etičkih programa”, rekao je Alex Brigham, izvršni direktor Ethisphere Instituta.

Ethisphere Institute već sedmi put objavljuje godišnju listu, a Visa je prvi put od 2008. godine, kada je izlistirana na Njujorškoj berzi, dospjela na ovaj prestižni popis, prenosi Seebiz.net.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *