Škoda Praha dostavila ponudu za drugi blok TE Pljevlja

Dodajte komentar

Češka kompanija Škoda Praha dostavila je u utorak ponudu za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja snage 220 megavata, uz obezbjeđenje finansiranja projekta preko Češke eksportne banke, saznaje Pobjeda.

Izvor Pobjede u kompaniji kazao je da bi izgradnja drugog bloka Termoelektrane trebalo da bude završena za tri godine.

– Blok će biti izgrađen po najsavremenijim evropskim standardima. Investitor projekta biće Elektroprivreda, dok će kompletna tehnologija biti češka i evropska. Izgradnjom bloka biće zadovoljeni svi ekološki standardi koje zahtjeva crnogorska legislativa i Evropska unija – kazao je on.

Ovim bi Crna Gora, kako je dodao, poslije 30 godina dobila novi termo-energetski blok, čime bi se na najkvalitetniji način iskoristio energetski potencijal sjevera Crne Gore.

On je ponovio da se finansijska ponuda Škoda Prahe kreće u granicama one koju su dali Kinezi, odnosno oko 275 miliona eura, dodajući da će u realizaciju projekta, ukoliko bude odabrana njihova ponuda, biti uključene crnogorske kompanije.

Petočlanu delegaciju češke kompanije, koja je dostavila ponudu Vladi, predvodio je predsjednik Obora direktora Danijel Jižička.

Škoda Praha je kompanija koja stoji iza najvećeg broja projekata u oblasti energetike u Češkoj. Tokom 60 godina postojanja, kompanija je učestvovala u izgradnji postrojenja snage veće od 40 hiljada megavati u 25 zemalja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *