Nestle preuzima američki Pamlab

Dodajte komentar

Filijala kompanije Nestle Helt Sajans kupiće američku fabriku za proizvodnju hrane za specijalne medicinske namjene Pamlab, saopštila je uprava švajcarske firme.

Proizvodi Pamlaba, gdje je zaposleno 300 radnika, namijenjeni su prvenstveno osobama oboljelim od periferne dijabetske neuropatije, demencije ili depresije, kao i ženama sa rizičnom trudnoćom.„Pamlab će doprinijeti jačanju naše platforme vezane za bolesti mozga, kao i novoj implantaciji u pogledu metaboličkih bolesti na teritoriji SAD“, saopštila je uprava filijale Helt Sajans-a, osnovane 2011.

Nestle je prošle godine kupio dio američke Akere (Ačera), proizvođača medicinske hrane namijenjene oboljelima od Alchajmerove bolesti, prenosi Capital.

Ova filijala najveće fabrike svjetske prehrambene industrije kupila je, takođe, Prometheus Laboratories, američkog proizvođača testova i tretmana za inflamatorne intestinalne bolesti, kao i CM&D Farmu, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja se bavi proizvodnjom žvakaćih guma namijenjenih osobama sa neurološkim oboljenjima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *