IRF: Donijeta odluka o finansiranju devet projekata

Dodajte komentar

Na 12. sjednici Odbora direktora IRF-a održanoj juče, 01.02.2013. godine, pored ostalih tačaka dnevnog reda donijete su odluke koje se tiču podrške razvoju MSP, a u pitanju su Odluke o finansiranju 9 projekata u ukupnom kreditnom iznosu od 909.300 eura.

Takođe, na ovoj sjednici donešena je odluka o izdavanju dugoročne garancije za Investitora „Barska plovidba” AD Bar u iznosu od 900.000 eura.

Sem navedenih, Odbor direktora IRF-a je na današnjoj sjednici donio Odluke koje se tiču odobrenja faktoring aranžmana za 4 korisnika, a ukupni odobreni limit ustupanja iznosido 615.000 eura. Od aktiviranja faktoring usluge, IRF je do danas ostvario otkup potraživanja u iznosu od 15,8 miliona eura, prenosi Portal Analitika.

Podsjetićemo javnost da je IRF je od osnivanja, zaključno sa današnjim odlukama Odbora direktora, kreditno podržao 462projekta MSP, preduzetnika i poljoprivrednih proizvođača sa više od 39,1 mil. eura, dok su poslovne banke izdvojile dodatnih 7,2 miliona eura.

Takođe, podsjetićemo javnost da je IRF definisao nove uslove kreditiranja malih i srednjih preduzeća koji su aktuelizovani nedavnim objavljivanjem Konkursa u sredstvima javnog informisanja i na web site-u IRF-a. Kreditna podrška IRF-a će i u ovoj godini podrazumijevati dugoročne i kratkoročne kredite koji će se realizovati posredstvom i uz učešće poslovnih banaka, kao i kredite koje IRF realizuje samostalno.

Shvatajući značaj aktuelnih događaja, a u skladu sa preporukom Vlade Crne Gore, na današnjoj sjednici OD IRF-a, donešena je Odluka o smanjenju zarada i drugih primanja zaposlenima u Investiciono-razvojnom fondu. Imajući u vidu aktuelnu ekonomsku situaciju, kao i potrebu za revidiranjem troškova, IRF je od početka 2012. godine troškove zarada umanjio preko 20%.

Istovremeno, na sjednici Skupštine akcionara IRF-a održanoj danas donešena je Odluka o smanjenju naknada za rad Odboru direktora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *