Biće produžen rok za podnošenje zahtjeva za isplatu stare štednje

Ministarstvo finansija saopštilo je da će biti produžen rok za podnošenje zahtjeva za isplatu stare devizne štednje, položene kod Dafiment i Banke privatne privrede preko preduzeća Jugoskandik.

– Vlada Crne Gore je, 30. avgusta 2012. godine, utvrdila Prijedlog Zakona o izmjeni zakona o isplati deviznih sredstava građana položenih kod Dafiment banke i Banke privatne privrede, položenih preko preduzeća Jugoskandik.

– Njima je predviđeno da građani, koji polažu prava na ova sredstva, zahtjev za njihovu isplatu, uz potrebnu dokumentaciju, mogu dostaviti bankama najkasnije do 31. januara 2013. godine. S obzirom da se pomenuti Prijedlog Zakon još nije usvojen u Skupštini Crne Gore, a predviđeni rok se približava, informišemo javnost da će isti biti produžen, tj. da će se, u toku skupštinske raspave, amandmanski reagovati u smislu utvrđivanja novog roka, kako bi bilo ostavljeno dovoljno vremena građanima koji imaju položena sredstva kod navedenih banaka da podnesu zahtjev za njihovu isplatu, kaže se u saopštenju Ministarstva finansija.

Check Also

Narednih sati biće poznato šta ćete moći trgovati po nižim cijenama

Svaki građanin će osjetiti benefite akcije Stop inflaciji, jer će od sjutra imati izbor različitih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.