Biće produžen rok za podnošenje zahtjeva za isplatu stare štednje

Ministarstvo finansija saopštilo je da će biti produžen rok za podnošenje zahtjeva za isplatu stare devizne štednje, položene kod Dafiment i Banke privatne privrede preko preduzeća Jugoskandik.

– Vlada Crne Gore je, 30. avgusta 2012. godine, utvrdila Prijedlog Zakona o izmjeni zakona o isplati deviznih sredstava građana položenih kod Dafiment banke i Banke privatne privrede, položenih preko preduzeća Jugoskandik.

– Njima je predviđeno da građani, koji polažu prava na ova sredstva, zahtjev za njihovu isplatu, uz potrebnu dokumentaciju, mogu dostaviti bankama najkasnije do 31. januara 2013. godine. S obzirom da se pomenuti Prijedlog Zakon još nije usvojen u Skupštini Crne Gore, a predviđeni rok se približava, informišemo javnost da će isti biti produžen, tj. da će se, u toku skupštinske raspave, amandmanski reagovati u smislu utvrđivanja novog roka, kako bi bilo ostavljeno dovoljno vremena građanima koji imaju položena sredstva kod navedenih banaka da podnesu zahtjev za njihovu isplatu, kaže se u saopštenju Ministarstva finansija.

Check Also

CBCG: Trgovina kripto-valutama ima špekulativna obilježja

Kada se u Crnoj Gori priča o kripto-valutama i blokčejn tehnologiji dominantna asocijacija je brza …

Leave a Reply

Your email address will not be published.