Pivo mora poskupiti

Dodajte komentar

Akcize na pivo su povećane za 43 odsto, što će uticati na povećanje cijene tog proizvoda, potvrdili su iz pivare „Trebjesa”, ne precizirajući koliko može biti poskupljenje.– Od početka godine sa 3,5 na pet eura povećane su akcize po zapreminskoj sadržini alkohola po hektolitru piva. Povećanje akcize nije iznenađenje, jer je primjena tog povećanja donošenjem zakona bila odgođena do 2013. godine. Nužno povećanje cijene piva, uz aktuelnu ekonomsku situaciju u zemlji i regionu i pad kupovne moći građana, ne može pozitivno uticati na poslovni rezultat pivare u narednom periodu i dodatno će opteretiti i budžet krajnjeg potrošača – smatraju u „Trebjesi”, koja je i tokom minule godine bila je lider u prodaji piva na crnogorskom tržištu.
– Cilj i izazov tokom 2012. godine bio je širenje na tržišta regiona, a jedan od prioriteta u ovoj godini biće dodatno jačanje zastupljenosti „nikšićkog piva” na stranim tržištima – kazali su iz „Trebjese” i dodali da su lani investirali smo oko pet miliona eura.
– Ulaganja se odnose na osavremenjivanje proizvodnog procesa, izgradnju novih silosa i inovacije u pakovanju naših piva. Nakon nekoliko godina redizajnirali smo bocu „nikšićkog piva” – naveli su iz „Trebjese”.
Kvalitet „nikšićkog piva” i minule godine „ovjeren” je zlatnom medaljom koju im je dodijelila međunarodna organizacija u oblasti kontrole kvaliteta „Monde Selection”. Najavili su i da će i narednih godinu dana biti sponzor fudbalske reprezentacije Crne Gore.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *