Madonino gostovanje u Budvi vuče repove i četiri godine nakon koncerta

Dodajte komentar

Prošlo je četiri godine od koncerta pop dive Madonne na Jazu, ali finansijski taj spektakl još nije zaključen, tvrde u Opštini Budva.

Prema budžetu za ovu godinu, dug kompanije TOB Co, koja je u vlasništvu budvanske opštine, iznosi između 2,4 i 2,5 miliona eura.Kako je za Dnevne novine saopšteno iz opštine Budva, planirano je da u narednoj godini bude izmireno 1,4 miliona eura. To znači da će se dio obaveza firme Tob Co koja je u 100 odsto vlasništva opštine Budva biti prenijeto u 2014. godinu, tako kaže budžet lokalne uprave koji je nedavno usvojen.Međutim, sa druge strane, suprotan odgovor iz Budvanske rivijere:

“Prema knjigovodstvenoj evidenciji na dan 28.12.2012. godine, a po osnovu Sporazuma i Ugovora sačinjenog između Turističke organizacije Opštine Budva- TOB CO-a, Hotelske grupe Budvanska rivijera i Opštine Budva, Hotelska grupa Budvanska rivijera nema potraživanja prema Opštini Budva za organizaciju Madonninog koncerta”, tvrde u Budvanskoj rivijeri.

Izvršni direktor Budvanske rivijere Vule Tomašević je u telefonskom razgovoru potvrdio da nema duga za Madonin koncert. Tomašević je ponudio i dokumentaciju na provjeru.

Iz opštine Budva je stiglo objašnjenje da je dug Tob CO. naveden u budžetu za narednu godinu. Potpuno konfuzna situacija. Problematično je, takođe, ukoliko dug postoji, kako se to odražava na poslovanje Budvanske rivijere, pošto iznos od 2,4 miliona nije mali i može biti upotrijebljen za određena ulaganja.

Nego po onoj staroj “što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi” možda najbolje objašnjava cijeli taj aranžman.

Specifičnost Madonninog koncerta je ta što je ona jedino te godine u regionu gostovala u Budvi. Njena turneja pod nazivom “Sticky & Sweet” bila je među pet najuspješnijih te godine u svijetu. Zvanično, koncert su organizovali Opština Budva, Nacionalna turistička organizacija i Turistička organizacija Budve TOB.

Iz Vlade su krajem maja saopštili da su za taj koncert platili pola miliona eura.

seebiz.eu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *