Black sea povećala udio u Pivari Trebjesa

Dodajte komentar

Kompanija Black sea Montenegro povećala je vlasnički udio u nikšićkoj Pivari Trebjesa na 98,42 odsto, nakon što su joj manjinski dioničari ponudili akcije na otkup.

Prijavljeno je ukupno 161.810 dionica od ukupno 179.560 koliko je traženo, a nakon zaključenja javne ponude, Black sea Montenegro je posjedovao 97,5 odsto akcija Trebjese.

Vlasnici preostalih akcija sa pravom glasa imali su pravo da 15 dana od objavljivanja rezultata javne ponude, ponude kompaniji Black sea Montenegro svoje akcije na otkup.

Od ukupno 17.750 akcija, koje nijesu bile ponuđene na otkup u prvom roku, prijavljeno je 6.500, čime je Blek si Montenegro povećao vlasnički udio na 98,42 odsto i isplatiće 120 eura po jednoj akciji.

Black sea Montenegro, formalno u vlasništvu Starbev grupe koju je u junu preuzela kanadsko-američka kompanija Molson Kors prije objavljivanja javne ponude za preuzimanje, kontrolisala je ukupno 74,78 odsto nikšićke Pivare.

Komisija je donijela i rješenje o nalaganju sprovođenja obaveze preuzimanja Trebjese, jer su kompanije Starbev, Black sea Montenego i Molson Kors obavezne da u skladu sa zakonom o preuzimanju akcionarskih društava, solidarno objave i sprovedu postupak preuzimanja Trebjese do 15. juna.

Osim Trebjese, u sastavu Starbeva posluju pivare u Češkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i Slovačkoj. (pobjeda.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *