Vujanović i Kavarić obećali pomoć radnicima Željezare

Dodajte komentar

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović i ministar ekonomije Vladimir Kavarić, obećali su na sastanku sa predstavnicima Štrajkackog odbora Željezare Tosčelik Nikšić, da će pomoći u rješavanju nagomilanih problema u fabrici.

Vujanović i Kavarić su, kako je saopšteno iz Unije slobodnih sindikata (USSCG), primili delegaciju predstavnika Štrajkačkog odbora Željezare sa kojima su razgovarali o aktuelnoj situaciji u toj kompaniji.

“Svi prisutni su istakli zajednički cilj, a to je da se sve uradi da Željezara opstane i da se sačuva zbog ogromnog značaja koji ta fabrika ima kako za Crnu Goru, grad Nikšić tako i za sve zaposlene i njihove porodice i da je potrebno da svi daju zajednički doprinos u ostvarenju tog cilja”, saopšteno je iz USSCG.

Kako se navodi, da bi se situacija u Željezari održala stabilnom, sindikatu i radnicima je više nego potreban pošteni dogovor sa sadašnjim vlasnikom u vidu potpisanog Protokola.

“Taj Protokol bi se potpisao do usaglašavanja novog Kolektivnog ugovora kod poslodavca, a odnosio bi se na sprovođenje dogovorenog obračuna zarada i nemogućnosti proglašavanja tehnološkim viškom bilo kog radnika do usaglašavanja Kolektivnog ugovora”, dodaje se u saopštenju.

Predstavnici radnika su pokazali spremnost da se Tosjali holding podrži kao investitor i da mu se omoguće svi uslovi za implementiranje postignutog dogovora izmedu vlada Turske i Crne Gore, a odnose se na investiciona ulaganja i na podizanje proizvodnje u Željezari, kao i na zapošljavanje novih radnika.

Predstavnici Štrajkačkog odbora očekuju razumijevanje poslodavca za veoma tešku socijalno ekonomsku situaciju zaposlenih u toj fabrici.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *