Ranka Čarapić demantovala DN: Nema prijave protiv bivših čelnica CKB

Dodajte komentar

Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić demantovala je u izjavi Pobjedi tvrdnje Dnevnih novina, objavljene u ponedjeljak, 3. septembra, da je mađarska OTP Banka podnijela krivične prijave protiv nekadašnjih čelnica Crnogorske komercijalne banke (CKB) Milke Ljumović i Bose Tatar kao i protiv šefa računovodstva u toj banci Branke Vučinić.

– Dobili smo određeni materijal, ali nijesmo dobili prijavu ni protiv jednog određenog lica. Materijal je nazvan „krivičnom prijavom“, ali u njemu nijesu naznačena prijavljena lica nego je prepušteno Tužilaštvu da to učini te stoga nije riječ o krivičnoj prijavi – rekla je tužiteljka Čarapić u srijedu uveče Pobjedi.

Dodala je da je riječ o materijalu koji „se odnosi na poslovanje nekadašnje Crnogorske komercijalne banke“.

– Nama je taj materijal zanimljiv jer je u njemu iznijeta sumnja da dio poslovanja nije bio u skladu sa zakonom. Materijal ćemo proučiti i vidjećemo što ćemo učiniti – rekla je vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić Pobjedi.

Dnevne novine su objavile u ponedjeljak da je riječ o krivičnoj prijavi kojom je „obuhvaćeno više osoba. Ovaj medij pored pomenutih osoba iznio je tvrdnju da se „istraga vodi protiv nekoliko funkcionera CKB, među kojima i protiv sina Milke Ljumović, Borisa Ljumovića“. Ovaj medij je kao izvor informacije naveo svoje „nezvanično saznanje“.

Milka Ljumović i Bosa Tatar su saopštile istog dana kada je objavljena tvrdnja o navodnoj krivičnoj prijavi protiv njih da o tome ništa ne znaju i da su radile po zakonu.

Dnevne novine, koje su počele da izlaze prošle jeseni uz podršku dijela Vlade, od nedavno se dijele besplatno. Navodno se „izdržavaju od reklama“.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *