Počeo štrajk u Željezari, od platnih lista zavisi nastavak

Dodajte komentar

Radnici nikšićke Željezare su kako su i najavili, počeli su u 8 časova štrajk u prostorijama fabrike. Zaposleni su došli na radna mjesta ali ne obavljaju radne zadatke.

U 13 časova radnici će se, kako je najavljeno, okupiti u krugu fabrike ispred zamajca i ako većina radnika bude zadovoljna platnim listama odmah će prekinuti štrajk.

“Ali ako većina bude za štrajk, mi ćemo ga nastaviti. Nadamo se da ćemo uspjeti u ovoj borbi i ponavljam da smo i dalje otvoreni za svaki razgovor sa svima koji žele da pomognu da se riješi ova komplikovana situacija u Željezari”, poručio je ranije predsjednik Sindikata Janko Vučinić.

Štrajk ne organizuje Sindikat jer su novi papiri za njegovu registraciju predati Ministarstvu rada i socijalnog staranja koje je nakon prijave 38 radnika odlučilo da poništi izdato rješenje.

Štrajk su sada najavili radnici jer u Zakonu piše da štrajk mogu najaviti zaposleni ukoliko je za to više od polovina zaposlenih.

Za ponedjeljak 10. septembar u 13 sati je zakazan protest ispred Željezare na koji su pozvali i bivše radnike, a u utorak će protestovati ispred zgrade Opštine.

Ukoliko protesti ne budu dali rezultat sele se za Podgoricu – ispred turske ambasade ili Ministarstva ekonomije.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *