Kupac Trebjese očekuje probleme u Nikšiću

Dodajte komentar

Američko–kanadska kompanija Molson Coors koja je nedavno kupila nikšićku pivaru Trebjesa objavila je izvještaj o polugodišnjem poslovanju na sajtu američke Komisije za hartije od vrijednosti i među potencijalnim rizicima navela moguće sporove sa manjinskim akcionarima u Crnoj Gori.

U izvještaju, odnosno dijelu gdje nabrajaju rizike, Molson navodi između ostalog “sporovi sa manjinskim akcionarima Trebjese, mogu da ometu našu integraciju ili da prouzrokuju da moramo da otkupimo njihove udjele”.

Kako je ovaj izvještaj sastavljen prije nego što je Komisija za hartije od vrijednosti Crne Gore (KHOV) donijela rješenje o obavezi preuzimanja nikšićke Pivare, za očekivati je da Molson postupi po nalogu crnogorskog regulatora na tržištu kapitala.

Manjinski akcionari očekuju od novog investitora fer ponudu i cijenu za otkup akcija od oko 150 eura. To znači da planiraju da njihov ukupan prihod bude oko 30 miliona eura, od čega bi polovina novca trebalo da se slije u džepove akcionara iz Nikšića.

Predstavnici dioničara su nedavno najavili da spremaju brojne tužbe zasnovane na dugugodišnjem praćenju rada Trebjese i da će ih pokrenuti u slučaju da Molson ne objavi ponudu za preuzimanje manjinskih akcija.

“Vijestima” je od manjinskih akcionara Trebjese nedavno nezvanično potvrđeno “da su tužbe spremne i da je Molson Coors upoznat sa potencijalnih sedam sporova“.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *