Kontejnerski terminali: Jednosatni štrajk upozorenja

Dodajte komentar

Oko 300 zaposlenih u kompaniji Kontejnerski terminal i generalni tereti, u ponedjeljak je od sedam do osam sati, protestvovalo na glavnoj kapiji preduzeća.

Prema riječima predsjednika Sindikata, Dobroslava Orlandića, zaposleni su, zbog crnogorske javnosti i građana, izrazili žaljenje što na takav način pokušavaju da doprinesu ispunjavanju ranije predatih zahtjeva.

– Štrajk je iznuđen jer smo do sada uputili mnogo dopisa Ministarstvu saobraćaja, predsjedniku Opštine Bar, Fondu za solidarnu stambenu izgradnju, Sindikatu Luke, Savezu crnogorskog sindikata, ali ni od koga nijesmo dobili odgovor – kazao je Orlandić dodajući da radnike interesuju dvije ključne teme – stambena problematika i poštovanje Ugovora o međusobnim odnosima između Luke Bar i KTGT.

– U prvom slučaju, odlukom Komisije u kojoj sam ja bio, dogovoreno je da Luka i KTGT zajednički dobiju 33 stana iz kvote od 270 stanova, koji se grade u Baru. Ti stanovi su dobijeni na osnovu uloženih sredstava od 2004. do 2006. dok smo radili kao zajednička cjelina – naveo je on.

Orlandić je istakao i da je novac izdvajan iz bruto zarada zaposlenih, zbog čega smatraju da je trebalo da uzmu učešće u raspodjeli.

– Iz Luke to nijesu prihvatili, a Fond za stambenu izgradnju je uvažio njihov stav, pa smo mi, kao najveći barski kolektiv, od oko 600 zaposlenih ljudi, ostali bez stanova. Što se tiče drugog motiva za protesno okupljanje, generalne terete radimo mi na terminalu. Rasutim i tečnim, bavi se Luka Bar – istakao je on, podsjećajući das u radnici KTGT I ranije protestovali zbog prevoza vozila preko Luke.

Orlandić je najavio i da će zaposleni pokrenuti postupak protiv onih koji nisu zaštitili interese zaposlenih u tom barskom preduzeću, a, ukoliko se njihovi zahtjevi pod hitno ne riješe, najavljeno je stupanje u generalni štrajk.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *