Tako to rade profesionalci

Dodajte komentar

Radno okruženje stalno se mijenja pa nije loše poslušati savjete onih koji su izgradili karijeru i nastavili da nižu uspjehe.

Pročitajte pažljivo nekoliko savjeta uspješnih poslovnih ljudi koji su tačno znali kako da stignu do svog cilja, prenose agencije.

Jasno definišite šta želite

To mogu biti uobičajene stvari: visina plate, radno vrijeme, putovanja; ali i one manje očigledne: autonomija prilikom donošenja odluka, šta vas motiviše za početak radnog dana, sa kakvim ljudima volite da radite.

Svi vam govore da bi trebalo da radite ono što volite

Zvuči dobro u blogu ili na nekom posteru, ali u stvarnosti ovo nije uvijek realno ili moguće.

Uživati u svome poslu, u priznanju koje vam daju kolege u vašoj poslovnoj zajednici ili industriji i zarađivati – to su stvari koje imaju smisla. Poenta je da treba zadržati realističan pogled na svoju karijeru.

Držite se onoga što radite najbolje

Postanite stručnjak u tome i nikada nemojte obećavati nemoguće. Ne možete kontrolisati nepredvidivo, a nepredvidivo se obično dogodi kada dajete nerealna obećanja. Budite jasni, otvoreni i iskreni u komunikaciji.

Izgradite sopstveni brend

Koristite društvene mreže kako biste istakli svoje osobine lidera i jedinstveni pogled na stvari. Prihvatite kritiku i bilo kakvu vrstu povratne informacije: to je dar koji vam je dan kako biste postali još bolji u onome što radite.

Nikada nemojte da prestanete da sanjate

Ostajući otvoreni za nove ideje, bićete cijenjeni lider i kreativac: dobre ideje uzgajaju još bolje ideje!

Izvor: capital.ba

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *