Voli definitivno preuzima Novito

Dodajte komentar

Kompanija Voli definitivno preuzima 18 maloprodajnih objekata Novita i dug, a svi zaposleni biće Volijevi radnici, potvrdio je juče tokom obilaska samoposluge Novito na Gomili direktor maloprodaje u kompaniji Voli Milorad Đonović.

“Ovim prvim obilaskom otpočinjemo prvu fazu preuzimanja Novitovih prodavnica, sljedeća pripremna faza će potrajati oko mjesec dana”, kazao je Đonović radiju Jadran.On je istakao da je i njima u interesu da poslovi otpočnu što prije, kao i da je sve regulisano ugovorom. Od 22 objekta, koliko ih ima Novito, Voli će preuzeti 18, jer se neki ne poklapaju sa koncepcijom Volija.

Direktor Volija Dragan Bokan je, prema nezvaničnim informacijama Dana, dogovorio kupovinu Novita za sedam miliona eura, od čega za bivši Era centar”, na ulazu u Podgoricu, dva i po, a ostatak za dio obaveza prema državi i dobavljačima.

U ugovorenu cijenu ulazi i dvogodišnji zakup prodavnica Mješovitog.

Dug Novita iznosi 13 miliona eura, od čega je oko 10 miliona eura dug prema povjeriocima, a milion duguju Poreskoj upravi za zarade i doprinose zaposlenih.

Voli se sa Novitom dogovorio oko detalja preuzimanja krajem prošlog novembra, ali CKB nije dala saglasnost za prodaju zbog duga od 1,5 miliona eura. Sporazum je na snazi do kraja jula.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *