Google napada tržište tableta

Dodajte komentar

Sve više se govori o prvom tablet uređaju iz kompanije „Google” koji bi trebalo da se pojavi nakon njihove godišnje konferencije programera krajem juna.

Doduše, sve je još na nagađanjima, pa se tako predviđa da će ga proizvoditi „Samsung“ ili „Asus“ i da će ovo biti prvi uređaj sa operativnim sistemom „Android 5.0“.

Kao što i „Google-ovi“ telefoni nose oznaku „Nexus”, tako će se zvati i ovaj tablet, samo sa sufiksom „tab“. Više izvora tvrdi da će ga proizvoditi kompanija „Asus“, te da će u sebi imati moćni četvorojezgrani procesor „tegra 3“ iz „Nvidije“.

Veličina ekrana će biti sedam inča – 17,8 cm i koštaće oko 200 dolara. Očekuje se da uz njega dođe i posebna hardverska tastatura, dok o ostalim specifikacijama nema ni nagađanja. „Google“ je navodno već naručio 600.000 ovih uređaja, čija će prodaja početi sredinom juna, iako je prvenstveno planirana za maj.

Korisnici treba da znaju da i ako se nova verzija pojavi početkom ljeta, ona najvjerovatnije neće biti dostupna za telefone do kraja godine, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *