Hypo Grupa planira plasiranje preko 50 miliona eura novih kedita

Dodajte komentar

Predsjednik Izvršnog Odbrora Hypo Alpe Adria Grupe Gotvald Kranebiter, izjavio je u intervjuu Televiziji Vijesti da je ta grupacija u Crnoj Gori do sada uložila preko 500 miliona eura, te da samo u 2012. planiraju plasirati preko 50 miliona eura novih kredita na crnogorsko tržište.

On je, takođe, demantovao spekulacije o povlačenju sa ovog, kao i tržišta Jugoistočne Evrope.

“U 2011. godini smo bili pozitivni u Crnoj Gori, Grupa je prvi put poslije četiri godine takođe bila pozitivna, što nas ohrabruje na nivou Grupe da dalje razvijamo banku, i da održimo mrežu Jugoistočne Evrope, koja je dragulj grupe”, kazao je Kranebiter.

Govoreći o 2012. on je ukazao da će ona širom regiona biti teška, godina recesije, i dodao da su zato bankarske aktivnosti vrlo važne – da ojačaju privredu i da daju pozitivne signale razvoja.

“Mi ćemo svoj dio da odradimo – ne samo da ćemo da da plasiramo peko 50 miliona eura ove godine, već ćemo i da otvorimo još jednu, ako ne i dvije nove poslovnice u Crnoj Gori”, najavio je prvi čovjek Hypo Grupe planove za Crnu Goru.

Povodom spekulacija da se se banka povlači sa našeg kao i sa tržišta Jugoistične Evrope, prvi čovjek Hypo Grupe je podsjetio da su samo u Crnoj Gori investirali za svo ovo vrijeme preko 500 miliona eura.

“To je jasan pokazatelj da smo tu da ostanemo, da su naša vrata otvorena i da se ne povlačimo sa tržišta, već upravo suprotno – na Jugoistočnu Evropu gledamo kao na naše jezgro, jezgro našeg biznisa, a kada jednom u budućnosti tu bude novi vlasnik, on će nastaviti sa tom strategijom”, očekuje Kranebiter.

Upitan da prokomentariše finansijsku krizu u EU, kao i spekulacije o budućnosti eura, Kranebiter je kazao da kako misli da nema alternative euru.

“Euro je pojas koji drži evropsku ekonomiju, i radije bih povećao listu zemalja koje ga koriste. Iako danas ništa ne možete da otpišete, snažno vjerujem da sve napore treba usmjeriti ka tome da euro bude jak i održiv, prije nego se okrenete bilo kojim drugim alternativama”, zaključio je on.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *