Holder broker oštetio klijente za 163 hiljade eura

Podgorička policija juče je podnijela krivičnu prijavu protiv direktora brokerske kuće “Holder broker” Dejana Vasovića, zbog sumnje da je počinio koruptivno djelo “zloupotreba službenog položaja”.

Prema saznanjima Dnevnih novina, policija sumnjiči Vasovića kao odgovorno lice brokerske kuće, koja je sumnjivim transferima na berzi oštetila nekoliko klijenata za ukupno 163 hiljade  eura.

Riječ je o transakcijama od ranije, jer je ovoj brokerskoj kući Komisija za hartije od vrijednosti oduzela licencu još početkom oktobra.

Navodno, razlog oduzimanja te dozvole bio je taj što nije isplatila novac klijentu – kompaniji Rafles Asosijejt. Na taj način, Holder broker je, nekad veoma značajan igrač na berzi, prestao da bude ovlašćeni učesnik na tržištu hartija od vrijednosti, odnosno da obavlja brokerske i dilerske poslove.

Ovakvim potezi brokerskih kuća žestoko narušavaju ionako poljuljano povjerenje u crnogorsko tržište kapitala. Da li podnošenje krivične prijave ima veze upravo sa ovim slučajem, iz policije nijesu željeli da komentarišu.

Dnevne novine

Check Also

Nafta ponovo potonula, berze ponovo u crvenom

Cijene nafte potonule su danas nakon snažnog oporavka u četvrtak, a i azijske berze su …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *