U toku maja pet uprava ulazi u sastav Ministarstva finansija

Dodajte komentar

Poreska, Uprava carina, Uprava za nekretnine, za imovinu i Uprava za igre na sreću koje su do sada bile u nadležnosti Ministarstva finansija -u toku maja preći će u sastav tog ministarstva. To građanima  ne znači  mnogo jer će oni kao i do sada sarađivati sa Upravama ali racionalizacija finansija  i zaposlenih svakako će značiti  budžetu.

Prije skoro četiri mjeseca donešena je Uredba kojom je propisano između ostalog da u sastav Ministarstva finansija uđe i pet uprava koje su do sada bile u nadležnosti tog ministarstva.

Samostalna savjetnica u resornom ministarstvu Maja Jovanović:

„Uprave koje ulaze u sastav Ministarstva finansija su Poreska uprava, Uprava carina, Uprava za nekretnine, Uprava  za imovinu i Uprava za igre na sreću”.

Iako je bilo najavljeno da će reorganizacija biti završena do 1.maja taj rok je kaže Jovanović,  produžen:

„Tom Uredbom propisano je da se akti o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji usklade i donesu u roku od 90 dana od dana  stupanja na snagu Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave. No imajući u vidu da uprave koje su ušle u sastav Ministarstva finansija, imaju mnogo zaposlenih, taj rok je malo prolongiran s tim što se već radi na sistematizaciji i njeno spajanje se očekuje u toku ovog mjeseca.”

Jovanović napominje da će ulaskom u Ministarstvo, Uprave imati uglavnom iste nadležnosti  kao i do sada:

„ Jedina razlika je u tome što Uprave gube svojstvo pravnog lica i samim tim sada Ministarstvo finansija  ima jedinstvenu pravnu službu za Ministarstvo i Uprave koje ulaze u sastav Ministarstva, jedinstvena finansijku odnosno računovodstvenu služba i službu javnih nabavki .”

U Ministarstvu finansija poručuju da iako građani neće imati veće koristi od unutrašnje reorganizacije  to sa druge strane podrazumjeva  racionalaizaciju službenika  te više novca u budžet.

izvor: antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *