Radnici “Monter koda” nastavljaju štrajk

Dodajte komentar

Radnici pljevaljskog zanatskog preduzeća “Monter kod” odlučili su da nastave sa svakodnevnim protestima koje su počeli 17. aprila, iako im je vlasnik tog preduzeća Ljubiša Ćurčić krajem protekle sedmice isplatio dvije zarade, od osam koliko im je dugovao.

Zaposleni tvrde da je za njih neprihvatljivo da im poslodavac isplati dvije plate, s obzirom na to da im vlasnik preduzeća nije dao nikakve garancije za isplatu ostalih dugovanja.

“Tražili smo minimum četiri zarade, isplaćene su nam dvije, što je neprihvatljivo, jer vlasnik nije dao nikakvo obećanje za isplatu preostalih zarada. Kazao nam je da će od uplata Termoelektrane zavisiti i isplata naših zarada. Plata radnika koji štrajkuju je zaista mala, za dva mjeseca primimo 500 eura, što nam ne može pokriti ni dažbine”, kazao je jedan od radnika.

Radnici, osim plate, traže da im se isplate i zaostali topli obroci, koji nijesu isplaćivani od februara do decembra 2010. godine.

Od 49 zaposlenih, 29 radnika započelo je štrajk, 13 radnika nije podržalo svoje kolege, a u međuvremenu nekoliko radnika odustalo je od štrajka.

Zaposleni su u znak upozorenja prije generalnog štrajka po sat vremena protestovali u krugu preduzeća, ali takav vid protesta nije dao očekivane rezultate, pa su obustavili rad.

U “Monter kodu” rade uglavnom kvalifikovani radnici za majstorska zanimanja, a prosječna plata je između 250 i 300 eura.

Izvor: vijesti.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *