EBRD nastaviće da pomaže realizaciju projekata u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nastaviće da pomaže realizaciju projekata u oblastima infrastrukture, finansijskog sistema, energetike, lokalne infrastrukture i saobraćaja u Crnoj Gori, najavio je njen prvi potpredsjednik, Varel Frimen.

On je, na sastanku sa premijerom Igorom Lukšićem, ocijenio dobrom politiku crnogorske Vlade za unaprijeđenje poslovnog ambijenta, ali i obećao nastavak podrške privredi kroz kredite i programe za razvoj malog i srednjeg biznisa.

„U prethodnom periodu ostvarili ste impresivan progres na različitim poljima, a Crna Gora prepoznata je po mogućnostima i prednostima za ulaganja, što je dobar signal za investitore i širu međunarodnu zajednicu. EBRD će nastaviti da vas podržava na tom putu“ – istakao je Frimen.

Predsjednik Lukšić je saopštio da je u godinima kada se globalna kriza prelila na Crnu Goru Vlada posvećena oporavku ekonomije i stvaranju osnova za dugoročan i održiv razvoj. Istovremeno, posvećeno ispunjavamo preporuke Evropske komisije, ali i sprovodimo reforme iz evroatlantske agende.

„Na našem integracionom putu, ali i oporavka i razvoja ekonomije, od velikog značaja biće dalja podrška EBRD-a u razvoju novog preduzetništva, te oblastima koje predstavljaju okosnicu ekonomskog razvoja – turizmu i energetici“ – istakao je Lukšić.

Predsjednik je upoznao Frimena sa aktivnostima na planu očuvanja makroekonomske stabilnosti, daljeg nastavka strukturnih reformi, unapređenja poslovnog ambijenta, te drugm aktuelnim ekonomsko-socijalnim temama.

Frimena je upoznao i sa novoformiranim Sekretarijatom za razvojne projekte koji ima za cilj da potpomogne realizaciju strateških i razvojnih programa.

Potpredsjednik Frimen pohvalio je politiku Vlade u oblasti unapređenja poslovnog ambijenta i obećao nastavak podrške privredi kroz kreditnu podršku, ali i programe za razvoj malog i srednjeg biznisa.

izvor: bankar.me

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *