FB milijarderi: Radimo jer služimo

Dodajte komentar

Dastin Moskovic, jedan od osnivača Fejsbuka i bivši cimer Marka Zakerberga, smatra se jednim od najmlađih milijardera koji su se obogatili sopstvenim radom.

Ipak, ovaj skromni 27-godišnjak još nije otišao na Karibe da uživa u svom bogatstvu, već je pokrenuo novu firmu jer “mora da služi čovečanstvu”.

Moskovic i njegov prijatelj Džastin Rozenstajn, koji je takođe radio u Fejsbuku i raspolaže sa 150 miliona dolara, sada vode kompaniju “Asana” u San Francisku.

Ta kompanija je nedavno lansirala prvu plaćenu verziju onlajn servisa za upravljanje projektima.

Moskovic i Rozenstajn ne planiraju da žive od stare slave. Svaki dan dolaze na posao zato što “nešto mora da se radi” u životu.

“Rad je za nas, na neki način, služenje. Dokaz ljubavi prema čovečanstvu. Kada bismo prestali da radimo, ne bismo ničemu služili!”, kaže 28-godišnji Rozestajn, čije mišljenje deli i Moskovic

U skladu sa najnovijim trendom ukidanja poslovne hijerarhije, ovi mladi bogataši nemaju zasebne kancelarije, već sede zajedno sa ostala 24 zaposlena svoje kompanije.   Prema dokumentu koji je kompanija Fejsbuk podnela američkoj Komisiji za kontrolu trgovine vrednosnim papirima prilikom izlaska na berzu, Moskovic poseduje skoro 134 miliona akcija kompanije, što odgovara udelu od 7,6 odsto, a njegovo bogatstvo se procenjuje na oko četiri milijarde dolara!

Kao i mnogi drugi najbogatiji Amerikanci, Moskovic se na inicijativu Bila i Melinde Gejts i Vorena Bafeta obavezao da će veći deo svog novca pokloniti u dobrotvorne svrhe.

izvor:b92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *