Turci novi vlasnici Željezare

Dodajte komentar

Turska kompanija Toščelik je novi vlasnik nikšićke Željezare. Na današnjoj javnoj licitaciji turska kompanija je za Željezaru ponudila 15.100.000 eura.

Javno nadmetanje za prodaju nikšićke Željezare održano je danas u Privrednom sudu, a na tenderu koji je završen u petak ponudu su dostavili vlasnik nikšićke kompanije Neksan Miodrag Daka Davidović i turska kompanija Toščelik.

Miodrag Daka Davidović je za Željezaru ponudio tačno 15.000.000 eura.

On je nakon završene licitacije novinarima kazao da je ponudio iznos od 15 miliona eura, jer ga je Vlada ubijedila da su Turci dobar partner.

“Zadovoljan sam i na kraju je pobijedila Željezara”, kazao je Davidović.

Davidovićeva kompanija Neksan od maja prošle godine organizovala je proizvodnju u nikšićkoj Željazari, a posljednji ugovor koji je potpisan između Neksana i Željezare važi do 15. maja.

Predsjednik Sindikata Željezare Janko Vučinić je kazao da je Sindikat zadovoljan današnjim iishodom, ali da mu je žao što Davidović nije pobijedio, jer je kako ke kazao “on bio sa Željezarom u najtežim trenucima.”

Kompanija Toščelik je član Tosjali grupe iz Istanbula i bavi se prozivodnjom kvadratnih i pravo-ugaonih profila, kao i industrijskih cijevi, šavnih i pocinkovanih.

Proizvodnja u toj fabrici počela je 1998. godine, zapošljava između hiljadu i tri hiljade ljudi.

Glavna tržišta Toščelika su zapadna i istočna Evropa, Srednji Istok i Afrika, a godišnja prodaja vrijedna više od 100 miliona dolara.

CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *