Merkator kupuje Albonu

Dodajte komentar

Slovenački Merkator započeo je pregovore o preuzimanju trgovačkog maloprodajnog lanca Albona, potvrdili su Danu iz podgoričke kompanije.

Prema informacijama Dana, preuzimanje 40 maloprodajnih objekata u sedam crnogorskih opština moglo bi da se desi uskoro, za oko pet miliona eura, što su u kompaniji negirali.
“Nije tačna konstatacija da je pitanje dana kada će nas Merkator preuzeti“, odgovorio je Danu izvršni direktor te kompanije Miroslav Marinković.

On je istakao da su razgovori između kompanija započeli, te da je obavljeno nekoliko razgovora o preuzimanju.

“Radi se o veoma kompleksnim pregovorima, koji mogu veoma dugo trajati, a čak ni veoma dugi pregovori ne moraju na kraju rezultirati dogovorom ako se stavovi pregovaračkih strana ne približe“, rekao je Marinković ističući da će kompanije obavijestiti javnost ukoliko se dogovore.

Albona je prošle godine htjela da proširi poslovanje i pregovarala je o kupovini Novita, ali nije imala 5,72 miliona eura, koje su planirali da iskoriste i za kupovinu nikšićke pekare Nikpek.

Tada im Vlada nije dala državne garancije i odustali su od kupovine, a tokom pregovora za osnovna sredstva Novita dogovoreno je 2,05 miliona, za dvogodišnji zakup prodavnica i magacina Novita u Podgorici i Herceg Novom 1,18 miliona, a preostalih 1,78 miliona bilo bi utrošeno na preuzimanje zaliha Novita po nabavnoj vrijednosti.

Albonu su prije četiri godine osnovali Radenko Lučić, koji je i predsjednik odbora direktora kompanije, i vlasnik mesne industrije Goranović Đorđije Goranović, član odbora direktora, i preduzeće Stadion iz Podgorice.

izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *