Crna Gora i Srbija potpisale ugovor o pružanju usluga u avio saobraćaju

Dodajte komentar

Predstavnici Crne Gore i Srbije potpisali su danas u Beogradu
Ugovor o potvrđivanju kontinuiteta pružanja usluga u avio saobraćaju u vazdušnim prostorima dvije države.

Ugovor koji su potpisali crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva, Andrija Lompar i srbijanski ministar za infrastrukturu i energetiku, Milutin Mrkonjić, prvi je konkretan rezultat Sporazuma o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja koji je u februaru ove godine zaključen između dvije države.

“Potpisivanjem Ugovora potvrđen je kontinuitet poslovanja privrednog društva pod imenom Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore kojim upravljaju Skupština, Nadzorni odbor i direktor”, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Kontrola letjenja je zajedničko preduzeće Crne Gore i Srbije koje je osnovano 29. decembra 2003. godine. Za osam i po godina poslovanja vazdušni saobraćaj je povećan 2,5 puta, pa danas Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore na godišnjem nivou zauzima udio od 5,7 odsto u evropskom saobraćaju.

“To u praksi znači da svaki 17. avion u Evropi koristi naš vazdušni prostor. U špicu ljetnje sezone naš udio u evropskom saobraćaju iznosi osam odsto i tada svaki 14. avion koristi vazdušni prostor Kontrole letjenja Srbije i Crne Gore”, kazali su iz Ministarstva.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *