Crnoj Gori nije potreban aranžman MMF-a

Dodajte komentar

Crnoj Gori nije potrebno sklapanje aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ocijenjeno je na sastanku predstavnika te institucije i crnogorske delegacije u Vašingtonu.

Direktor MMF-a za Evropu Reza Mogadam je na sastanku sa ministrom finasija Miloradom Katnićem ocijenio ohrabrujućim izvještaj misije te finansijske institucije i podržao nastavak rada na očuvanju fiskalne stabilnosti, kao preduslova ekonomskog rasta.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da su članovi crnogorske delegacije, drugog dana redovnog proljećnog zasijedanja Svjetske banke (SB) i MMF-a, razgovarali sa predstavnicima tih institucija i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Oni su predstavnike MMF-a upoznali sa aktuelnim ekonomskim kretanjima u Crnoj Gori i politikama koje Vlada i Ministarstvo preduzimaju u cilju savladavanja izazova sa kojima se suočavaju ekonomije većine zemalja.

Crnogorski predstavnici sa predsjednikom EBRD-a Tomasom Mirouom razgovarali o projektima koje ta banka podržava u Crnoj Gori i perspektivama buduće saradnje.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *