Neksan ostaje u Željezari do 15. maja

Dodajte komentar

Stečajna uprava Željezare i vlasnik firme „Neksan” Miodrag Davidović dogovorili su nastavak saradnje do 15. maja, rekao je juče Veselin Perišić, stečajni upravnik fabrike. On je naglasio da ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji Željezare i Davidovićeve firme još nije potpisan, te da se očekuje u narednih nekoliko dana, odnosno kad „Neksan” produži ugovor sa Elektroprivredom o isporuci struje.

Tim povodom, rekao je Perišić, Davidović, čija firma poslednjih skoro godinu održava proizvodnju u Željezari u stečaju, juče je pregovarao sa predstavnicima EPCG-a.

– Obavijestio me je da se dogovorio sa EPCG-om da do 15. maja isporučuje struju Željezari, a ugovor će potpisati do kraja sedmice. Tek nakon toga će i ugovor o organizovanju proizvodnje biti produžen. Sa Davidovićem smo nastavak saradnje već dogovorili pod istim uslovima kao ranije – rekao je Perišić.

Sa EPCG-om, saznajemo, ostalo je da Davidović dogovori konkretne načine plaćanja i količinu struje do 15. maja, a onda će potpisati novi ili aneks starog ugovora, koji je istekao 15. aprila. Što se tiče željezarinih računa fakturisanih u prethodnom periodu, Perišić pojašnjava da nema problema, jer je „Neksan” račune iz prethodnog ugovora pokrio kolateralom u vrijednosti od 1,65 miliona eura.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *