Radulović negira Seebiz: Umjesto činjenica vode kampanju

Dodajte komentar

Da li su crnogorski hoteli zaista sluplji od hrvatskih 40 odsto, kako navodi regionalni poslovni portal Seebiz suvlasnik Montenegrostarsa i prvi čovjek hotela Splendid u Bečićima Žarko Radulović, tvrdi da nijesu i kaže da je ta informacija samo dio kampanje portala u korist hrvatskog turizma. Kao potvrdu svojih riječi navodi podatak da je Splendid bio praktično pun tokom uskršnjih praznika.

Portal See Biz je uoči uskršnjih praznika objavio inforamaciju da su vikend ponude crnogorskih hotela u poređenju sa onima iz susjednih zemalja skuplji za otprilike 40 odsto.

U Splendidu u Budvi, dva noćenja s doručkom za dvije osobe treba platiti 397 eura, dok se u zemljama regije raspon cijena za istu uslugu kreće od 227 do 270 eura, piše portal i kao primjer navodi d aje cijena dva noćenja u dubrovačkom Palasu 227 eura.

Suvlasnik Montenegro starsa i prvi čovjek hotela Splendid u Bečićima Žarko Radulović kaže da je poređenje u suštini pogrešno,

-Splendid i Palas se nikako ne mogu upoređivati, iako su sa pet zvjezdica. Na skali hotela sa pet zvjezdica razlika je možda i jedan cijeli u korist našeg hotela, kaže Radulović.

On napominje da paket od 417 uključuje besplatan smještaj za djecu, te da je sa svim sadržajima cijena po gostu 51, 5 eura dnevno.

– Siguran sam da s epo cijeni od 51,5 eura u hotelu s apet zvjezdica u regionu ne može dobiti smještaj, tim prije što je u pitanju udarnu termin uskršnjih praznika, napominje Radulović.

Prema njegovim riječima, tržište je pozitivno odgovorilo na ponudu Splendida.

– Rezultat te ponude je da smo imali tokom katoličkog Uskrsa popunjenost 93, a pravoslavnog Uskrsa 91 odsto. Bilo bi jako loše da je Splendid na tu ponudu umao popunjenost od nekih 20-tak odsto, kaže Radulović i dodaje da su gosti bili i iz zapadno evropskih zemalja, Rusije ali i zemalja regiona.

Iza informacije See biza, smatra Radulović, krije se jasna namjera

– Oni su na početku sezone, a uskršnji parznici su upravo taj početak, krenuli u kampanju hrvatskog turizma, kao jeftinog, a nas uzimaju kao reper, jer smo im u zadnje vrijeme postali veliki konkurenti,  naroćito za južni Jadran. Naši mediji su, prenoseći šturu uinformaciju bez analize, potvrdili tezu See biza. See bizu bravo, a našima neka ovo bude nauk, rekao je Radulović.

On dodaje  i da je trebalo uzeti u obzir i mnogo skuplji vanspnsion u Hrvatskoj, što susjednu zemlju čini skupljom od 60 do 100 odsto u odnosu na Crnu Goru.

izvor: Antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *