Moguće otvaranje stambene štedionice

Dodajte komentar

Fond za solidarnu stambenu izgradnju Crne Gore planira otvaranje stambene štedionice.

“Ona će se, poput onih u Češkoj, Austriji, Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Engleskoj, baviti namjenskim prikupljanjem depozita pravnih i fizičkih lica i odobravanjem kredita za rješavanje stambenih potreba, odnosno opremanjem stanova svojih štediša“, piše Pobjeda.

Prema riječima savjetnika predsjednika Odbora direktora Fonda Mijata Mijatovića, ta institucija kao inicijator projekta Stambene štedionice već je podnijela zahtjev nadležnim institucijama.

“Na prijedlog Ministarstva finansija formirana je radna grupa sačinjena od članova iz Centralne banke Crne Gore, tog ministarstva i FSSI, koja radi na Nacrtu zakona o stambenoj štednji već više od godinu. Dobili smo saglasnost Savjeta CBCG, kako bi izbjegli bilo kakve nedoumice o opravdanosti osnivanja stambene štedionice. Uradili smo i projekciju poslovanja štedionice za početni period rada od tri godine, koja je pokazala svrsishodnost osnivanja stambene štedionice, po pitanju rentabilnosti i održivosti“, objasnio je on.

Fond za solidarnu stambenu izgradnju, nasljednik nekadašnjeg Sindikalnog fonda, prošle godine izgradio je više od 1.000 stanova, a ove će 870.

izvor: CdM.me / Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *