DPS napustio sjednicu sa Kuznjecovim

Dodajte komentar

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) napustili su sjednicu skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Kombinatu aluminijuma (KAP), jer smatraju da je prekršen dnevni red i Poslovnik.

Sjednicu su nakon toga napustili i predstavnici menadžmenta kompanije jer, kako su kazali, ne žele da budu dio političkih nadgornjavanja.

Sjednica Komisije je počela u 11 sati, ali je odmah prekinuta jer su poslanici DPS-a zatražili pauzu kako bi se utvrdilo da li je sazvana prema Poslovniku.

Sjednica je izazvala veliku pažnju javnosti jer je na nju pozvan šef DPS-a i bivši premijer Milo Đukanović čija je Vlada privatizovala KAP.

Đukanović nije došao na sjednicu, ali je stigao  menadžment KAP-a na čelu sa predsjednikom Odbora direktora, Aleksejem Kuznjecovim, predstavnici MANS-a i sindikata fabrike.

Poslanik DPS-a, Dorđe Pinjatić, jedan od optuženih za pronevjeru u aferi Zavala, tražio je pauzu kako bi se sa predsjednikom Komisije Andrijom Mandićem i predsjednikom Skupštine, Rankom Krivokapićem dogovorio da li će se sjednica Komisije danas nastaviti.

Pinjatić i njegove kolege iz DPS-a tražili su da novinari ne prisustvuju sjednici, pozivajući se na navodni dogovor sa Krivokapićem.

Pinjatić je kazao da sjednica Komisije nije zakazana u skladu sa Poslovnikom Skupštine jer se članovi Komisije nijesu složili oko tog pitanja već ih je Mandić samo obavijestio o održavanju sjednice.

“Poslovnik ne dozvoljava da nas samo obavijeste o zakazanoj sjednici, a Mandić sam donosi odluke. Trebalo je da članovi Komisije zajedno donesu odluku, a ne Mandić”, rekao je Pinjatić.

Radulović: Pauza je nepotrebna

On je dodao da DPS čudi zainteresovanost opozicije za saslušanje, nakon što su donijeti zaključci o KAP-u.

“Morali smo vas čuti prije nego donesemo zaključke”, kazao je Pinjatić.

Mandić tvrdi da se radi u skladu sa Poslovnikom.

“Na dnevnom redu rasprava o KAP-u i prikupljanju novih informacija. Radimo u skladu sa Poslovnikom i ne vidim da postoje nikakve zakonske prepreke za održavanje sjednice, ali siguran sam da ćemo sa Krivokapićem naći rješenje da se ovo nastavi”, rekao je Mandić.

Poslanik Pokreta za promjene, Branko Radulović, smatra da su pauza i razgovor nepotrebni.

“Ja sam za to da se sjednica odmah nastavi”, kazao je Radulović.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *