Mandić: Pozvaćemo Kuznjecova na sjednicu Komisije

Dodajte komentar

Predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Andrija Mandić pozvaće izvršnog direktora En plus grupe i predsjednika Odbora direktora Kombinata aluminijuma Podgorica KAP Alekseja Kuznjecova da narednog ponedjeljka prisutvuje sjednici tog tijela, i da njene članove upozna sa svim onim što je želio da saopšti na sjednici Skupštine.

“Mi smo ocijenili da je važno da gospodin Kuznjecov dođe i saopšti nam ono što on smatra da je bitno, a podsjetiću da je taj čovjek rekao da su oni 2005. godine prevareni i da na osnovu te početne prevare pa do današnjeg dana oni imaju problem u odnosima sa Vladom Crne Gore“, kazao je Mandić danas na konferenciji za novinare.

Mandić je kazao da je dobro da Kuznjecov dođe i da poslanici čuju i njegovu stranu.

“Da saznamo istinu i da čujemo drugu stranu, mi smo ovih dana slušali premijera, ministra ekonomije i ministra finansija koji su predstavljali one koji potpisali ugovor 2005. godine sa En plus grupom sa gospodinom Olegom Deripaskom i koji su Kombinat predali na upravljanje toj kompaniji“, kazao je Mandić.

On je pozvao sve poslanike da prisustvuju i postavljaju pitanja.

“Proslijediću pismo svim poslanicima članovima  Komisije, pozivam poslanike da dođu i da pitaju sve što ih zanima. Takođe ću uputiti pismo Kuznjecovu koji ću ga obavijestiti da nakon odluke da se ne održi plenarno zasijedanje i ćutanja rukovodstva skupštine, d asmo mi kao komisija spremni da ga saslušamo“, kazao je Mandić.

On očekuje da će biti opstrukcije, pa zato poziva Skupštinu da  usvoji zakon o parlamentarnoj istrazi.

Sjednica Anketnog odbora, na čijem čelu je takođe Mandić, biže održana u petak.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *