Srbija: Grci daju petinu AIK banke 30 miliona eura

Grčka ATE banka namjerava da do kraja ove godine okonča prodaju manjinskog paketa akcija koje posjeduje u niškoj AIK banci.

Riječ je o vlasništvu od 20,3 odsto kapitala, a čitav paket običnih akcija na Beogradskoj berzi trenutno vrijedi oko 30 miliona evra.

Naime, upravni odbor ATE banke odlučio je da se nastavi međunarodni tenderski postupak prodaje udjela u niškoj AIK banci i u skladu sa tim su angažovani konsultanti za prodaju: Investiciona banka Grčke i Evropska korporacija za privatizaciju i investicije EPIC, objavljeno je na Atinskoj berzi.

– ATE banka namjerava da do kraja 2012. proda većinsko vlasništvo u rumunskoj ATE banci, kao i manjinske pakete akcija u AIK banci – navode analitičari „Sinteza invest grupe“. – ATE u AIK-u posjeduje 20,3 odsto običnih akcija koje je stekla krajem 2006. godine na nivoima od oko 5.200 dinara po akciji, kao i 24,9 odsto prioritetnih akcija ove niške banke.
Akcije AIK banke su proteklu sedmicu okončale na Beogradskoj berzi na 1.811 dinara, a na ovom nivou ATE-ov paket običnih akcija vrijedi oko 30 miliona evra.

izvor: novosti.rs

Check Also

EBRD i EU pripremaju dodatni finansijski paket za MSP na zapadnom Balkanu

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska Unija (EU) povećavaju svoju podršku malim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *