Željezara se prodaje za 21 milion eura

Dodajte komentar

Novi oglas o prodaji nikšićke Željezare biće raspisan u utorak, a cijena je u odnosu na prvi oglas niža za devet miliona eura. Pored početne cijene koja je sada niža, kao što je i najavljeno, i umjesto 30 miliona eura iznosi 21 milion, razlikuje se i način prodaje.

 U prvom preliminarnom oglasu to je bilo putem dostavljanja zatvorenih pisanih ponuda a sada je to putem javnog nadmetanja koje će će se sprovesti 26.marta u 11 časova u Privrednom sudu u Podgorici.

„Oglas će biti otvoren mjesec a smatrao sam da ne bi trebalo ići sa nižom početnom cijenom iz prostog razloga da bi se izbjegla eventualna kritika da je cijena preniska. Javnu licitaciju smatramo krajnje otvorenim i transparentnim načinom prodaje. Prednost će imati kupac koji ponudi najveću kupoprodajnu cijenu. Pošto se radi o različitoj strukturi interesa ne treba zaboraviti da su država i radnici veliki povjerioci i da imaju interes da fabrika opstane tako da moramo uvažiti i te interese i cijeniti i ponudu kupca koji bude predložio investicioni program“, kazao je „Vijestima“ stečajni upravnik Veselin Perišić.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *