Sindikat: Rusi nemaju šta da traže u KAP-u

Dodajte komentar

Izvršni Odbor Sindikata Aluminijuma pozvao je sve zaposlene da se u četvrtak u osam sati okupe ispred upravne zgrade Kombinata aluminijuma (KAP), kako bi, kako kažu, ispratili nepotrebnog i beskorisnog poslodavca na put.

Izvršni Odbor Sindikata Aluminijumaje na sastanku razmatrao sveobuhvatnu situaciju u KAP-u i obavijestio ruske menadžere da od četvrtka ne dolaze u fabriku, jer za njih više nema mjesta i „nemaju u KAP-u šta da traže“.

 Iz Sindikata su dodali da će se aluminijumski T-ingoti uredno skladištiti u krugu KAP-a, dok će se proizvodnja nesmetano obavljati.Poslodavac je ranije obavijestio da danas neće isplatiti zarade radnicima KAP-a, dok je radnike iz upravne zgrade informisao da ne dolaze na posao počev od danas pa dalje.

„Pozivamo sve zaposlene, uključujući i one kojima je naloženo od Rusa da ne dolaze na posao, da se sjutra u osam sati okupe ispred upravne zgrade KAP-a. Od sjutra će biti stopiran svaki izvoz, odnosno izlazak aluminijuma iz kruga fabrike“, navodi se u saopštenju Sindikata Aluminijuma

Iz Sindikata su dodali da će se aluminijumski T-ingoti uredno skladištiti u krugu KAP-a, dok će se proizvodnja nesmetano obavljati.

„Tako ćemo čekati rješenje nastale situacije i isplatu ličnog dohotka“, rekli su iz Sindikata.

Za što je sposoban vlasnik?

Prema njihovim riječima, radnici su u prošla tri dana, kao što to čine već decenijama, dali maksimalni doprinos opstanku fabrike i obezbijeđivanju kontinuiteta procesa proizvodnje.

„Poslodavac nije pokazao interesovanje da blagovremeno obezbijedi sirovine i bili smo prinuđeni da vadimo i sakupljamo glinicu iz prostora između ćelija u Elektrolizi kako bi obezbijedili proizvodnju. Tako je KAP funkcionisao bez poslodavca i to bez problema“, dodaje se u saopštenju.

U Sindikata Aluminijuma se, kako su kazali, s punim pravom pitaju zašto je poslodavac tu i za šta je sposoban.

„Kada se uzme u obzir njegovo ponašanje od momenta privatizacije, a posebno u prošla tri dana, znaju se i odgovori. Odgovor na prvo pitanje je – za ukras, a na drugo – ni za šta“, poručili su iz Sindikata Aluminijuma.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *