Prihodi Telenora u 2011 na nivou prošlogodišnjih

Dodajte komentar

Prihodi kompanije Telenor u 2011. godini dostigli su 80,4 miliona eura, što je na nivou prošlogodišnjih prihoda. Na kraju 2011. godine, udio na tržištu korisnika bio je 40,6 odsto dok je, poređenja radi, u 2010. bio 39,6 odsto.

Prihodi u posljednjem kvartalu prošle godine su niži za 6,5 odsto, uglavnom zbog smanjenja prihoda od interkonekcije i zbog izazovne makroekonomske situacije.

”Finansijsko poslovanje Telenora odlikuje stabilnost, što nam omogućava dalje investiranje u crnogorsko tržište i još važnije – u naše korisnike. Pobjeda na tenderu za slobodne frekvencije krajem 2011. godine omogućiće nam da nastavimo sa pružanjem servisa koji zadovoljavaju najsofisticiranije potrebe korisnika, kao i da nastavimo sa daljim razvojem telekomunikacionog sektora u zemlji, a naročito kada su u pitanju mobilni internet i internet servisi uopšte“, rekla je Kaaren Hilsen, izvršni dirketor Telenora.

Ocijenjeno je da posljednje kvartal 2011. godine pokazao je da uprkos nepovoljnom ekonomskom okruženju Telenor kontinuirano radi na unapređenju mreže i razvoju servisa.

‘’ Dalji razvoj mreže, bolja pokrivenost i kreiranje novih i inovativnih servisa za naše korisnike biće i dalje u fokusu Telenora’’, rekao je zamjenik izvršnog direktora za komercijalne poslove i prodaju Brad Byblow.

Telenor Crna Gora je dio Telenor Grupe, šestog po veličini mobilnog operatora u svijetu.

izvor: CdM.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *