Lukšić: Ne interesuju me tajkuni, nego građani

Dodajte komentar

Ukoliko se dokaže da povećanje cijene električne energije nije bilo opravdano, građanima će biti refundiran novac za račune za stuju, saopštio je premijer Igor Lukšić, na sjednici Socijalnog savjeta.

“Ukoliko se dokaže da odluke nijesu bile dobre i da ih treba poništiti, onda će uslijediti refundacija svega onoga što je plaćeno. Mislim da je probleme potrebno rješavati sistemski i institucionalno uvažavajući nezadovoljstvo bilo kog”, kazao je Lukšić.

On je ponovio da će Vlada provjeriti poslovanje privatizovanih kompanija u Crnoj Gori i rad Regulatorne  agencije za energetiku, te da će se razmotriti novi model subvencioniranja koji će obuhvatiti veći broj potrošača, razmotriće se uvođenje  više časova jeftine struje i popust za redovne platiše.

Lukšić: Ne interesuju me tajkuni već građani

Lukšić tvrdi da ga neinteresuju tajkuni ni investitori poput Deripaske, Pitera Manka i Restisa već prije svega interes građana odnosno radnika pogotovo u slučaju Kap-a.

“I da prekinemo famu da će sada kasniti plate i penzije jer će Vlada vraćati dug KAP-a prema Dojče banci. To su gluposti i budalaštine. Neće nijedan činovnik i penzioner  biti ugrožen zbog toga”, poručio je Lukšić. On je najavio da će u petak posjetiti Željezaru.

Sindikalci i poslodavci  ostali nezadovoljni

Ipak, sindikalci tvrde da ih premijer nije uspio ubijediti dopadljivom pričom i poručuju da traže konkretne rezultate, dok poslodavci negoduju zbog povećanja cijene električne energije, ali i odnosa banaka prema privredi.

“Poskupljenje cijene energije za 18 odsto za Željezaru koja se nalazi u bankrotu je apsurd”, smatra biznismen  Daka Davidović.

On tvrdi da su banke vlasnici Crne Gore.

„U Crnoj Gori nema nijednog tajkuna, zato što je njihova imovina mnogo manje vrijedna u odnosu na njihovu zaduženost u bankama. Nema te firme izuzev one koja se bavi proizvodnjom droge, da može izdržati kamatne stope od 12%. Ja bih preuzeo Željezaru kada bi me banke podržale, a one to neće da urade ni pored trostrukih kolaterala “, kazao je Davidović.

S obzirom da je 50 hiljada preduzeća u blokadi u Uniji poslodavaca traže da se Vlada kao u slučaju održavanja bužeta zaduži i za spas privrede.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *