USSCG: Jeftinija struja ili smjena vlasti

Dodajte komentar

Unija slobodnih sindikata (USSCG) organizovaće 21. januara protest ispred zgrade Vlade kojim traže da Regulatorna agencija za energetiku povuče odluku o povećanju cijene električne energije.

Unija protest organizuje sa Mrežom za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentskom unijom.

“Neka ovo bude protest upozorenja.Očekujemo da Vlada  pokaže razumijevanje i nadje mehanizme kojima će da ukine odluku Regulatorne agencije za energetiku  kojom je povećana cijena struje.Ukoliko se to ne desi ići ćemo sa novim protestom, nakon što stignu januarski računi za utrošenu električnu energiju. a glavni zahtjev će biti smjena vlasti”,kazao je predsjednik Glavnog odbora USSCG, Janko Vučinić.

Organizatori tvrde da  razloga za proteste ima mnogo, a prije svega jer građani Crne Gore plaćaju najskuplju struju, gorivo, telefonske impulse i internet u regionu,radnici gube radna mjesta, smanjene su zarade, bankrotiraju fabrike, odumiru gradovi.

“Izjava premijera Igora Lukšića da treba da se snađemo i da se naviknemo na takve cijene je krajnji bezobrazluk jer mi plaćamo njegovu platu da vodi ekonomsku politiku, a ne da nas dovede u

situaciju da se sami snalazimo”, rekla je  direktor MANS-a, Vanja Ćalović.

Generalni sekretar USSCG, Srđa Keković pozvao je građane da na protest ne dolaze sa bilo kakvim nacionalnim, partijskim ili vjerskim obilježjima, već  samo sa računima za struju.

Studentska unija organizovaće prevoz za studente iz Nikšića i Kotora.

izvor:

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *